Published on

Opasnost od požara

Authors
  • avatar
    Name
    Luka
    Twitter

U prethodnom postu sam se dotakao stranice na kojoj se moguće informirati o riziku od poplave na određenom području. Hvala Hrvatske vode! Da ne propustim još jednu stranicu koja pokriva za naše područje učestalu katastrofu, u ovom postu je riječ o stranici za generalnu informaciju rizika od požara

Link je https://www.arcgis.com/apps/View/index.html?appid=b8905fa20a2a454c8d66c70537d26ed4.

U HR je stanje generalno svima dobro poznato i ova karta nam možda neće otkriti nešto spektakularno. No onima koji planiraju kupnju nekretnine u ili na rubu ugroženih područja i mali detalji mogu biti od pomoći u odluci.

Opasnost od požara - početna stranica

Stranica kao što je i očekivano, označava nekoliko područja uz more koja su pod značajnijim rizikom. Vjerojatno na osnovu statističkih podataka i prošlih požara te poduzetih mjera zaštite. Primjetite da i na ovoj karti kao i na stranicama s kartama kojima sam se bavio u prethodnim postovima postoje razni slojevi koje možete upaliti ili ugasiti. Ovdje sam ih manje više upalio sve, ali za detaljniji pregled preporučam pogledati jedan po jedan, pogotovo zato jer se događa to da se preslikavaju, a moguće je kliknuti na točno područje za više informacija(pa da vam jedan sloj ne blokira pristup informacijama od sloja ispod):

Opasnost od požara - odabir slojeva
Opasnost od požara - rizik
Opasnost od požara - rizik 2

Ukratko o požarima od mene. Moguće je da postoje i kvalitetniji prikazi te bolje i konkretnije informacije i upute no ja o tome za sad nemam saznanja. Sve izneseno je na osnovu onog što sam sam otkrio da postoji i kao informacija čitateljima da ovakve stvari postoje, čak i u Hrvatskoj, te da se moguće informirati o nekim lokacijama i iz udobnosti svoga doma.